Rybího zápachu zbavíte kosti rychlým usušením
„Jestliže jíte ryby často, můžete jejich kosti shromažďovat do zásoby. Rybímu zápachu předejdete rychlými usušením kostí. I usušené je však skladujte v uzavřené nádobě,“ doporučuje Helena Vlašínová z Ekologického institutu Veronica.
Praktické je rybí kosti podrtit, povařit nebo spálit
Praktické je také kosti před uložením podrtit, například v mlýnku na maso. „Po delším povaření v papiňáku lze rybí kosti a šupiny také rozmixovat, uskladnit je v mrazničce a po naředění použít jako zálivku,” uvádí odbornice.
Pokud vám jde především o fosfor, můžete rovněž kosti spálit a rostliny pohnojit popelem. Přijdete přitom však o hodně dusíku, který unikne do ovzduší.
Zdroj: Helena Vlašínová, Ekologický institut Veronica
Video tipy pro spokojenou zahradu od redakce Naše krásná zahrada