Recept je jednoduchý a nebude potřebovat ani zmrzlinovač. Důležité je ale během mrazení zmrzlinu opakovaně promíchat – vyhnete se tím ledovým krystalkům.
Prohlížejte a nahrávejte fotky zahrad do ZahrAppky
Co k přípravě zmrzliny potřebujete
K výrobě malinové zmrzliny si předem připravte: 180 g čerstvých malin, 2 čerstvá vejce, 2 lžíce krystalového cukru, 100 ml Salka, 100 ml smetany na vaření a 400 ml zakysané smetany.
Osvěžte se také domácí limonádou
Jak postupovat při výrobě malinové zmrzliny
Nejdříve utřete žloutky s cukrem do pěny, přidejte Salko, smetanu na vaření a zakysanou smetanu. Z bílků ušlehejte sníh a přimíchejte ho do smetanové směsi. Ze vzniklé hmoty část odlijte a nasypte do ní většinu malin. Ty vidličkou trochu pomačkejte a zamíchejte. Do nádoby, v níž budete zmrzlinu chladit, nalijte obě směsi a párkrát je promíchejte. Cílem není homogenní směs, ale pěkná barevná kresba zmrzliny. Nakonec přisypte a potopte zbylé maliny a zmrzlinu dejte do mrazáku.
Hořké rostliny, které vám pomohou zhubnout
Jak zabránit vzniku ledu ve zmrzlině
Aby se ve zmrzlině netvořily hrudky a krystalky ledu, je nutné ji během mrazení několikrát z mrazničky vyndat a promíchat. Ideálním intervalem je zhruba 45 minut – zmrzlina pak bude pěkně nadýchaná a po dvou hodinách hotová.
Před podáváním nechte zmrzlinu při pokojové teplotě povolit, stačí 15 minut. Ozdobit ji můžete čerstvými malinami a lístky máty.