Breadcrumb
- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Toto ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a ještě vyrobíte tradiční dobrotu, kterou znaly naše babičky
- Galerie
- Tyto 4 druhy ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a vyrobit můžete třeba pracharandu
Prohlédnout znovu

Plody mišpule jsou jedlé až po přemrznutí. Stačí je utrhnout ze stromu a jejich dužninu vycucnout ze slupky rovnou do pusy.
Foto: Shutterstock

Jakmile plody trnky přejdou mrazem, musíte být rychlejší než ptáci, protože i ti čekají na vhodnou dobu její sklizně

Trnka také bohatě kvete

Jeřáb oskeruše patří mezi jádroviny a chutná jako kyselejší jablko

Namyšlená princezna, která byla potrestána. Takových motivů pohádek je mnoho, ale jaké ovoce princezna snědla, když jí narostly veliké uši anebo dokonce hodně dlouhý nos? Byla to „hruštička“ jeřábu oskeruše (Sorbus domestica)

Šípky se hodí do čaje i do kytice a můžete je zpracovat i ve chvíli, kdy díky mrazu změknou
Foto: Shutterstock
Prohlédněte si další galerie
- Proměňte zavařovací sklenice v půvabné jarní vázičky. Máme pro vás jednoduchý návod
- Wellbeing s pokojovými rostlinami: Tyto druhy vám zlepší život a zvýší produktivitu práce
- Pěstujte v zahradě skromné hajničky: Nejkrásnější jarní květiny i pro stinný kout vaší zahrady
- Dejte se do výsevu divokých rajčat. Jsou odolná vůči chladu a plísním. Pěstovat je můžete v zahradě i na balkoně. Děti je milují
- Připravte se na letní vedra už na jaře: Pěstujte rychle rostoucí dřeviny, které vám zajistí chladivý stín
- Naše krásná zahrada
- Objednat předplatné