Z dýně hokaido se připravují skvělé polévky, na které najdete v kuchařkách i na internetu spoustu různých receptů, které se však většinou odlišují pouze v koření, které k zeleninovému základu na polévku přidáte
Kromě polévky můžete dýni hokaido také grilovat nebo přidávat do těstovinových a zeleninových salátů, skvělá je i dýňová bábovka nebo pečené dýňové placičky z hokaida. A přímo jako delikatesu ji můžete připravovat zapékanou s masovou směsí uvnitř
Polévka z hokaida je velmi chutná, sytá, a především rychle hotová
Na vaření i pečení používejte jenom plně vyzrálé dýně, nedozrálé hokaido postrádá svou nasládlou chuť
Semena dýně hokaido zase kromě zinku a železa poskytují našemu tělu i vápník, fosfor, lecitin i ony zdraví prospěšné, nenasycené mastné kyseliny
Dýni pečte v troubě, na plechu vyloženém papírem na pečení