Vyzkoušeno... Doporučujeme
- Než překrojíte citron – poválejte ho po stole a trochu pomačkejte, aby změknul a šťáva z něj více tekla. Pro větší množství šťávy ho zkuste také nejprve vložit do vyhřáté trouby.
- Pecky vyndavejte – semena z citronu i jiného ovoce při přípravě limonád vybírejte, protože jsou hořká.
- Rostliny nekombinujte – v mixu bylinek zanikne chuť jednotlivých druhů. Jedinou přípustnou kombinací je máta s meduňkou.
- Mateřídoušku předem vyzkoušejte – limonádu z mateřídoušky nejdříve otestuje na malém vzorku. Má chuť i vůni, která každému nesedne – hodí se ale do čaje.
- Limonády připravené s pomocí čerstvých kvasnic (návod najdete zde) mohou být nadýmavé. Snadno tomu předejdete výměnou za vinné kvasinky.
- Místo kvasnic je možné použít i cukr, třeba třtinový. Jen je k přípravě potřeba více cukru a také času, protože ke kvašení dochází samovolným vytvářením kvasinek.
- Bylinkové, ale i jiné domácí limonády jsou sezonní nápoje. Nepřipravujte si je proto do zásoby, zkazily by se vám.
Video tipy pro spokojenou zahradu od redakce Naše krásná zahrada