Breadcrumb
- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Jak si nasušit bylinky: 4 způsoby sušení. Udělejte si zásobu na zimu
- Galerie
- Sušené byliny se vždy hodí nejen v kuchyni, ale i jako podpůrná léčba při různých nemocech

Bylinky jsou důležitou ingrediencí našich pokrmů. Podtrhnou chuť jídla, přidají příjemnou vůni a pomáhají nám s trávením

Bylinky poskládejte do svazečků, svažte provázkem a zavěste v suchém a větraném prostředí, kam nedopadá přímé slunečné světlo. Optimální teplota k sušení je mezi 20 a 30 °C.

Léto je obdobím, kdy spoustu bylinek sklízíme a děláme si zásoby na zimu. Nejjednodušší metodou jejich uchování je sušení

Metodu sušení v klasické troubě zvolte v případě, že nemáte jinou možnost

Sušení v automatické sušičce je jednoduchý, rychlý a šetrný způsob

Dobře nasušené bylinky je třeba uchovat v uzavíratelných nádobách bez přístupu vzduchu, aby se k nim nedostala vlhkost, která by způsobila jejich plesnivění

V podzimním a zimním období se nasušené byliny budou hodit při nachlazení či nepříjemných obtížích.
Prohlédněte si další galerie
- Česnek ořešec: Vytrvalý druh česneku dnes jen málokdo zná. Proč by vám neměl v zahradě chybět
- Peruánský angrešt patří mezi superpotraviny: Pozor ale, ať si ho nespletete s jedovatým druhem. Poradíme také, jak poznáte správnou zralost plodů
- Magnólie jsou ozdoby jarních zahrad. Zjistěte, které druhy vysadit a jak se o ně starat, abyste se vyhnuli zklamání
- Wellbeing s pokojovými rostlinami: Tyto druhy vám zlepší život a zvýší produktivitu práce
- Okrasné česneky můžete vysadit i v březnu: Atraktivní rostliny na záhonech zazáří, a dokonce odradí škůdce
- Naše krásná zahrada
- Objednat předplatné