Bylinky jsou důležitou ingrediencí našich pokrmů. Podtrhnou chuť jídla, přidají příjemnou vůni a pomáhají nám s trávením
Bylinky poskládejte do svazečků, svažte provázkem a zavěste v suchém a větraném prostředí, kam nedopadá přímé slunečné světlo. Optimální teplota k sušení je mezi 20 a 30 °C.
Léto je obdobím, kdy spoustu bylinek sklízíme a děláme si zásoby na zimu. Nejjednodušší metodou jejich uchování je sušení
Metodu sušení v klasické troubě zvolte v případě, že nemáte jinou možnost
Sušení v automatické sušičce je jednoduchý, rychlý a šetrný způsob
Dobře nasušené bylinky je třeba uchovat v uzavíratelných nádobách bez přístupu vzduchu, aby se k nim nedostala vlhkost, která by způsobila jejich plesnivění
V podzimním a zimním období se nasušené byliny budou hodit při nachlazení či nepříjemných obtížích.