Breadcrumb

Nadzemní část tuřínu tvoří modrozelené listy, které jsou také jedlé, i když na první pohled nevypadají příliš přitažlivě

Tuřín se žlutou barvou dužiny je velmi chutný, křehký a nemá sklony k dřevnatění

Na kostky nebo na plátky nakrájený tuřín pečte samostatně nebo spolu s další kořenovou zeleninou a použijte jako přílohu k masu nebo přidejte čerstvý sýr a využijte jako teplý salát

Květenství tuřínu si snadno spletete s květenstvím řepky olejky

Pěstování tuřínu je poměrně snadné, dá se pěstovat z přímého výsevu i z předpěstované sadby. Pro přímý konzum se vysévá od března do dubna, pro zimní uskladnění od května do června

Bulvy tuřínu s bílou dužinou nejsou tolik chutné a často dřevnatí, proto se využívají spíše jako krmivo pro hospodářská zvířata
Prohlédněte si další galerie
- Osázení hrobu na plném slunci je noční můra: Tyto rostliny sluníčko milují, moc nestojí a jsou sázkou na jistotu
- Libeček je oblíbené polévkové koření: Při jeho pěstování si dejte pozor na jednoho zákeřného škůdce, sám utlačuje své sousedy
- Kdoulovec japonský: Jeden z nejkrásnějších keřů do živých plotů má jedlé plody. Jak z nich připravit džem
- Pampeliška lékařská: Jak využít zářivě žluté květy? Med je klasika, vyzkoušejte pampeliškové víno!
- Pomněnkovec velkolistý: Jak pěstovat nejkrásnější trvalku pro tmavé kouty zahrady, kterou si mnozí pletou s pomněnkou
- Naše krásná zahrada
- Objednat předplatné