Pro pěstování papriček je ideální nevelký skleník, protože v něm panují vyšší teploty a také vyšší vzdušná vlhkost než v pařeništi. Optimální teplota během dne by se měla pohybovat mezi 22 a 28 °C, během noci mezi 18 a 20 °C (při vzdušné vlhkosti 60 až 80 %).
Čas sklizně poznáte podle zbarvení papriček
Vhodnou dobu sklizně většinou poznáte podle vybarvení plodů. Zelené feferonky jsou sice ještě nezralé, ale v každém případě už mají chuť. U odrůdy ‘Starflame‘ bývají zralé už žlutě zbarvené plody; u většiny ostatních odrůd jsou plně vyzrálé, teprve když zčervenají. Červené odrůdy, jako je ‘Jalahot’, jsou plně zralé, teprve když je slupka sytě červená a lesklá.
Ve škále pálivosti stojí nejvýš právě papričky jalapeño, mezi něž ‘Jalahot’ patří. Papričky na jedné rostlině mohou obsahovat odlišné množství kapsaicinu – látky, která způsobuje jejich pálivost. Čerstvé chilli papričky používejte s rozvahou, abyste si kromě ohnivého pocitu v ústech dokázali užít jejich typickou ovocnou chuť.