Breadcrumb

Ředkvičky jsou časně jarní zeleninou, která skvěle zpestří zeleninové saláty, chléb s pomazánkou nebo obložený talíř.

Výsev ředkviček můžete provádět na etapy. Když je vysejete každých 14 dní, zajistíte si téměř celoroční sklizeň.

Jakmile ředkvičky vzejdou a vykouknou nad zem, je důležité je vyjednotit. Při příliš hustém výsevu mají tendence se vytahovat a netvoří bulvy.

Aby byly ředkvičky chuťově perfektní, pohlídejte si zálivku. Tento druh zeleniny vyžaduje pravidelný přísun vody, jinak ztrácí svou křehkost.

Tápete, kdy jsou ředkvičky zralé? Můžete se podívat na obal sáčku se semínky, kde byste měli najít popis odrůdy, kterou pěstujete, včetně popisu velikosti bulviček. Dobrou zprávou ale je, že ředkvičky můžete sklízet už od fáze lístků.
Prohlédněte si další galerie
- Nová skalka vznikla díky sousedově bazénu: Vybagrované kameny paní Vendulu inspirovaly k vytvoření úžasného koutku
- Iberka vždyzelená: Oblíbená trvalka, které zahrádkáři často chybně říkají i štěničník. Zdobí skalky i okraje záhonů
- Plamenka šídlovitá: Nevyžaduje žádnou péči, zálivku ani přihnojování. Kvete i tam, kde to ostatní rostliny vzdaly
- Mandloň nízká: Na zahradách běžný keřík s půvabně růžovými květy je v přírodě chráněný
- Řebčík královský: Několik důvodů, proč majestátní cibulovina nechce kvést. Podle pověry odpuzuje krtky i hlodavce
- Naše krásná zahrada
- Objednat předplatné